Video Presenter
Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik
SİTEDEN MEMNUNMUYUZ
Anket Anket

Basın Bülteni Basın Bülteni

Eklenti Kur
Radyo Radyo

Kaydol
E-Bülten E-Bülten

EtkinlikEtkinlik Kayıt Formu Kayıt FormuEtkinliklere kaydolmak için tıklayınız
CanlıCanlı Yayın Yayın
SohbetSohbet Bölümü BölümüDolu dolu ve hoşça vakit geçirmek için
UlaşımUlaşım Krokisi Krokisi
DavetDavet Bölümü BölümüTanıdıklarınızı çağırın sitemizi canlandırın
İletişimİletişim Formu Formuinfo@congarkoyu.org

Reklamlar Reklamlar

Memurlar Memurlar

PASA KOYUNE GOCMUS CONGARLILARDA VARMIS

ERDOGAN  CONGAR

Erdogan Congar Erdogan Congar

164 Hit
Gönderim Tarihi : 25.06.2011

10. Paşaköy

Paşaköy Altınyayla ilçesine 9 km uzaklıktadır. Köyde toplam 47 hane vardır. Son sayımda nüfusu 188 olarak tespit edilmiştir. Altınyayla ile Sivas arasındadır. Köye “Paşaköy” adı verilmesinin nedeni; Kurtuşul Savaşı yıllarında köyde zenginler yaşarmış yani paşalar diyarı anlamında “Paşaköy” denilmiştir. Paşaköy, Altınyayla ilçesinin sosyal yapısı en canlı ve dinamik olan köyüdür. Köyde çok farklı kültürel değerler hakimdir. Köyün örf, adet ve gelenekleri Altınyayla ve çevresinden bazı farklılıklar içermektedir. Kanaatimize göre bunun nedeni Paşaköyünde yaşayan insan toplulukların yani sülalelerin aynı kökene dayanmamasıdır. Paşaköyde 1950’li 60’lı yıllara kadar Ermeni ve Çingene kökenli aileler yaşamıştır. Paşaköy, Kurtuluş Savaş’ından sonra Ermenilerin en son terkettikleri yerleşim yerlerindendir. Yakın zamanlarda köy boşaldıktan sonra buraya Sivas ve çevresinden farklı köylerden küçük gruplar halinde insanlar göç etmiştir. Şu an köyde yaşayan sülalelerde isimlerini geldikleri yerden almaktadır. Günümüzde Paşaköyde yaşayan sülaleler şunlardır: “Hatipler(Deliilyas Kasabasından gelme), Başörenliler(Başören’den), Yüreğirliler(Şarkışla’nın Yüreğir köyünden gelme), Şahlılılar( Altınyayla’nın Doğupınar köyünden), Çongarlılar(Merkez Çongar köyünden ), Güneyliler(Merkez Güney köyünden)”  Paşaköy köyünde camii ve İlköğretim okulundan başka resmi kurum yoktur. İlköğretim okulu 1967 yılında yapılmıştır. Köyün eğitim-öğretim seviyesi düşüktür. Köy halkından iki öğretmen ve birkaç tane de memur vardır. Köyde herhangi bir tarihi eser yoktur. Köylülerin en çok göç ettiği yerler Kayseri ve Sivas illeridir.

CEVAP GÖNDERİM FORMUCEVAP GÖNDERİM FORMU
Mesajınız* :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız.
Not : Lütfen küçük harf kullanınız.

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi1 :0,0117

Tam Ekran

Download Silverlight Plug-in